XBODY PRO работи по напълно безжичен начин, по този начин дава по голяма свобода на EMS или тренировки комбинирани с електромускулна стимулация. Това са серия от упражнения извършвани с костюм, който от своя страна е свързан с апарат произвеждащ нискочестотен ток.

Електродите на костюма са поставени върху всички основни мускулни групи: ръце, рамене, гърди, корем, горна част на гърба, средна част на гърба, долна част на гърба, глутеуси, бедра.

Революционната технология на XBODY PRO използва най-ново поколение костюми за електромускулна стимулация. Костюмите са проктирани така, че да пасват анатомично по-добре на извивките на тялото и да не ограничават неговите движения. Новите трика са от по-устойчив материал, не се мокрят, защото електродите са инкрустирани в трикото, което спомага за директната и по-качествена мускулна стимулация.

XBODY PRO използва иновативна технология, с която могат да се облекчат и повлияят стари травми, контузии и болки. Това се случва с помощта на рехабилитационния режим, който използва TENS(транскудатна електрическа нервна стимулация), чрез която се блокират рецепторите за болка.