Какво е ЕМС?
EMC представлява предизвикване на мускулна контракция чрез електрически импулси. Принципът е приложим за тренировка, рехабилитация и разкрасяване. Импулсите се генерират от машина и чрез електроди, положени върху повърхността на кожата, като предизвикват съкращение на мускулите. Резултатът е подобен на действителното движение на мускулите при полагане на усилие.
Това е БЪДЕЩЕТО – тренировката на XXI век.
Защо XBODY?
 • Изгражда и оформя хармонично мускулите
 • Намалява телесните мазнини
 • Премахва целулита
 • Подобрява метаболизма и кръвообращението
 • Повишава мускулния тонус на цялото тяло
 • Облекчава проблеми в гръбначната област
 • Предпазва и възстановява от травми и контузии
 • Видими бързи и гарантирани резултати
 • Спестява време – само 2 х 20 мин/седмично
ВРЕМЕТРАЕНЕ
Само 20 минути са напълно достатъчни за интензивна тренировка на цялото тяло.
ПЕРСОНАЛЕН ТРЕНЬОР
Вие сте под постоянното наблюдение на професионален персонален треньор, който ще се грижи за Вашата мотивация и правилното изпълнение на упражненията с ЕМС.
ОПТИМАЛЕН ЕФЕКТ
Електродите са разположени непосредствено върху големите мускулни групи, така че импулсите винаги достигат определената от Вас цел.
КОНТРОЛ НА МАЗНИНИТЕ
Интензивната интервална тренировка значително ускорява метаболизмa. Вашето тяло ще увеличи изгарянето на калории, което спомага за бързото премахване на излишните мазнини и целулита.
БЕЗ РИСК ОТ КОНТУЗИИ И ТРАВМИ
Импулсите достигат директно до мускулите, което предпазва ставите и сухожилията от пренатоварване, както и рискa от контузии и травми.
РЕХАБИЛИТАЦИЯ
Ако страдате от болки в гърба поради заседнал начин на живот или се възстановявате от контузия, тренировката с ЕМC ще Ви помогне за по-бързо и пълноценно възстановяване.
Противопоказания:
XBODY не се ползва при:
 • имплантирно медицинско устройство
 • тежки сърдечносъдови заболявания
 • ракови заболявания, при бременност
 • атрофирали мускули
Често задавани въпроси:
Мога ли да се храня непосредствено преди тренировка?
Не. По време на интензивно мускулно натоварване храносмилането силно се затруднява. В същото време тялото се нуждае от енергия по време на тренировката затова препоръчваме дозирано хранене до 60 мин преди процедурата с XBODY.
Достатъчни ли са три тренировки по 20 минути седмично?
Да. Три тренировки седмично са напълно достатъчни, за да постигнете впечетляващи резултати в кратки срокове.
Може ли да тренирам XBODY всеки ден?
Не. За да постигнете оптимален ефект от тренировките е необходимо да спазвате интервал от 48 часа между съответните занимания.
Мога ли да получа мускулна треска?
Да. За разлика от стандартните упражнения, изпълнявани в фитнес залите, тренировките с XBODY активират извънредно голям брой мускулни влакна на разположените в дълбочина мускулни слоеве. За да се предпазите от   мускулната треска е препоръчително да се изпълняват разтягащи упражнения след тренировка.
Може ли да се променя честотата и силата на електро импулсите по време тренировка?
Да. Това е едно от важните предимства на тренировките с уреда Xbody. Треньорът може да променя силата и честотата на импулсите в зависимост от вашето моментно физическо състояние. По този начин се постига оптимален ефект при всяка тренировка.
Има ли програма за изгаряне на мазнини и намаляване на телесното тегло?
Да. Резултатите от тренировките с XBODY са по-бързи и по-ефективни в комбинация с подходящ хранителен режим или диета. ЕМС методът води не само до намляване на теглото, но има и силно изразен антицелулитен ефект.
Възможно ли е да се направи масаж с уреда XBODY?
Да. Уредът има специална програма за масаж, която възстановява напълно изтощената мускулатура. Тази програма е подходяща за предпазването от мускулни крампи и има силно изразен антицелулитен ефект.
Може ли да се практикуват ЕМС тренировки по време на бременност?
Не. Електро импулсите могат да увредят плода. В периода след раждане XBODY e идеално средство за възстановяване на организма и стягане мускулите на тялото.
Колко време е необходимо, за да се постигнат резултати?
В комбинация с ефективен хранителен режим само след 10 тренировки ще постигнете видими резултати и ще почуствате своето тяло по нов впечатляващ начин.
Може ли да се използва XBODY за рехабилитация?
Да. XBODY е основно средство за възстановяване и рехабилитация. Поради лисата на допълнително натоварване върху ставите в сравнение с тренировките с тежести ЕМС се прилага успешно след прекарни травми и опреции.