Научете повече за тези често срещани видове масаж и кой е най-подходящ за Вас.

01 от 10

Шведският масаж е най-често срещаният тип масаж и е чудесно начало, ако това е първият ви масаж или ако се страхувате, че масажът може да е болезнен. По време на шведския масаж , масажните терапевти използват масла за масаж, за да улеснят плавните, плъзгащи движения върху тялото Ви. Прилага се с цел цялостно релаксиране и тонизиране на организма. Стимулира имунната система и освобождава тялото от умората, оптимизира кръвообращението и намалява напрежението в мускулите.

02 от 10

Релаксиращия масаж въздейства успокояващо, премахва насъбралото се напрежение и подпомага възстановителните сили на организма. Леките и плавни движения, характерни за релаксиращия масаж са истинска наслада за сетивата.

03 от 10

Дълбокотъканният масаж  използва много от същите движения и техники като шведския масаж, но терапевтът ще работи  по-дълбоко на мускулите и фасцията (съединителната тъкан). Това също е по-фокусиран тип масаж, тъй като терапевтът работи за освобождаване на хронично мускулно напрежение или възли, наречени сраствания.
04 от 10
Прилага се с цел профилактика и освобождаване на натрупаното напрежение. Представлява комбинация от механични въздействия върху кожата и подлежащите тъкани. Осъществява се чрез специални похвати и се прилага при различни травматични и вътрешни заболявания, при заболявания на опорно-двигателния апарат, ставите и много други. Могат да бъдат използвани и вендузи, ако това е необходимо.
05 от 10
Повечето масажи са масаж на цялото тяло, което означава, че терапевтът ще масажира гърба, краката, ръцете и врата. Като времетраене е 60 мин. което се равнява на 3 до 5 часа сън. Освен това масажът на цяло тяло увеличава нивото на ендорфин (хормоните на щастието)
06 от 10

Ароматерапевтичният масаж обикновено е шведски или дълбок тъканен масаж, където маслото за масаж е смесено с етерични масла като лавандула, мента или здравец, за да повлияе на настроението ви и да облекчи болката. Ароматерапия масаж е най-добре, когато терапевтът използва висококачествени, терапевтични етерични масла.

07 от 10
Масажът с горещ камък е много популярен масаж, който използва гладки, заоблени камъни, които са били нагрявани във вода. Терапевтът използва камъните като продължение на ръката си и може да ги постави и на корема, ръцете или гърба. Когато се прави добре горещ камък масаж е страхотно, защото топлината помага за загряване на мускулите и е много отпускащо. Но горещият камък масаж изисква много умения, така че качеството може да варира широко.
08 от 10
Спортният масаж е разработен за спортисти, които трябва да поддържат телата си в добро състояние и бързо да работят със стрес или наранявания. Спортният масаж е добър за всеки, който има хронични болки, наранявания или проблеми с обхват на движение. Терапевтът обикновено се концентрира върху специфична проблемна област, която може да е свързана със спорта (като футбол, тенис или друг вид спорт).
09 от 10
Двойният масаж е, когато двама души се масажират в една и съща стая, по едно и също време, от двама различни терапевти. Тя може да бъде съпруг и съпруга, приятелка и приятел, партньори от един и същи пол или дори майки и дъщери понякога или най-добри приятели. Можете да говорите или да запазите спокойствие по време на масаж на двойки – зависи от Вас.
10 от 10
Масажът при бременност, познат още като пренатален масаж, спомага за релаксация, успокоява нервите и облекчава обтегнатите мускули на гърба и краката при бременните майки. Масажирането при бременност е особено полезно, когато допълнителното тегло в корема утежнява гърба и крайниците на бъдещата майка.