Офис масажи 

Без значение в каква сфера работите, офисът често стресира и напряга служителите. Продуктивността пада и атмосферата се напряга. Уникалната услуга, която предлагаме ще възвърне динамиката на Вашите служители!

Компаниите дават на служителите си това удоволствие поради няколко причини. В допълнение към многобройните физически ползи от масажа, офис масажът има и много благоприятни плюсове.

Ефектът от масажа се чувства веднага: приятно усещане за тялото, понижено ниво на стрес, повишена работоспособност. Увеличете продуктивността и здравето в офиса! Дайте пример за добър работодател или колега.

Към всяка една фирма се изготвя индивидуална оферта, след уговаряне на времетраенето на масажа и вида на терапията, от която имат нужда вашите служители. Цените са съобразени, в зависимост от желаната пакетна услуга.

Масажът е най-древния метод за лечение и профилактика,както на тялото така и на духа.Оптимизира кръвообращението и лимфотока.Ускорява  обмяната  на  веществата и подобрява храненето на клетките.Спомага за отделянето на токсини и микроорганизми от тялото чрез лимфните възли и потта.Отпуска напрежението в мускулите и успокоява нервната система.

Причини за ползване на офис-масажи

injury

Коригира стойката

Седенето по цял ден, работата на компютър и обездвижването водят до изкривяване на позата на тялото. С масаж това изкривяване се коригира много успешно. Смята се,че над 80% от хората са почувствали болки в гърба даден момент от живота си. Проучване от 2011г.разделя хора, страдащи от болки в гърба в две групи. Хората от едната група се възползвали от масаж,докато другите не преминали курс на лечение. Резултатите от проучването показват,че участниците в групата, които получили масажи, констатирали значително подобрение на гърба си по отношение облекчаването на болката.

Успокоява тревожността

Той е  едно от  най-добрите средства в борба срещу стреса, тревожността и безпокойствоето, депресията, безсънието, превъзбудата. Също така провокира секрецията на хормони на щастието, които ви карат да се чувствате много по-добре. Освен това масажът намалява кръвното налягане и пулса. Високото кръвно налягане е проблем, който засяга около 30%  от  хората. Ако не се лекува това довежда до инсулт или инфаркт. Един от начините да намалите кръвното налягане е чрез масаж.Той спомага за подобряването на кръвообращението и отпуска тялото. Това намалява кръвното налягане.

migraine

Потиска главоболието

Притискането на определени точки на тялото, отговарящи за главата, помага в потискане на главоболието.

immune

Засилва имунитета

Силната имунитет на система предпазва хората от болести и зарази. Колкото е по-силна тя, толкова сте по-малко предразположени към заболяване. Дори да се разболеете, белите кръвни телца помагат да се пребори по-бързо заболяването. Масажът помага за увеличаване на броя на белите кръвни клетки в тялото.

day

Подобрява качеството на съня

То само по себе си има съществено значение за доброто здраве. Въпреки това над 20% от хората не успяват да получат достатъчно качествен сън. Смятаме,че ще се зарадвате да узнаете, че масажът подобрява качеството на сънят. Дори някои хора заспиват по време на масаж. Иследователи смятат, че масажите подобряват качеството на съня чрез оказване влияние върху делта вълните в мозъка (тези които контролират  дълбокия сън).

sport

Прочиства на организма

Добрият масаж стимулира процеси на прочистване на организма.Засилването на циркулацията води до по-бързото разнасяне на млечната кисилина(отпаден продукт при съкращаване на мускулите),която е основен виновник за появата на “възли”в мускулите.

ПОЗИТИВИ ЗА ОФИС СРЕДАТА

  • Намалява отсъствията на служителите по здравословни причини.

  • Подобрява общите офис и лични жизнени сили. Повишава качествата на екипа.

  • Осигурява условия за освобождаване от стреса в рамките на работния ден и превръща офиса в място не само за ангажименти и натоварвания, но и за удоволствие и релакс.

  • Компании, които включват терапия с масаж на работното място отчитат повишаване на концентрация и творческа активност сред персонала, намалена разсеяност и съществено понижаване на произтичащия от работата стрес.

Кои сме ние?

Център за рехабилитация, физиотерапия и масаж „ АМАРАНТ ММ“ – се занимаваме професионално в тази сфера от над 8 години.

Над 3500 служителя в корпоративните среди ни се довериха за този период , като нашата цел е да подобрим психическото , физическото и емоционално състояние на Вашите служители.

По-този начин това ще ги направи по-продуктивни и с позитивна работна нагласа.

Ние превръщаме работното място в по-приятна и ползотворна среда.