Нараняванията при претоварване, както подсказва името им, са наранявания, които произтичат от прекалено голямо натоварване на определени мускули и стави, което може да доведе до проблеми като стрес фрактури или проблеми със сухожилията. Тъй като състоянието е такова, че може да се влоши с течение на времето, ако не се лекува правилно е важно да разпознаете ранните признаци, за да предотвратите по-големи проблеми по пътя.

Постепенна болка

Нараняванията при претоварване почти винаги започват с малки лека болка и може да почувствате неприятна болка в ставите или мускулите, особено след тежка физическа активност.

Тази болка обикновено се увеличава според това, колко използваме увредената зона често до момент, в който болката е постоянна.

Увеличаване на сковаността.

Ако вашият мускул или става са схванати след физическа активност или трудно се загряват след период на бездействие, това също е признак на нараняване от прекомерно натоварване. Когато тялото ви усети увреждане, то създава възпаление, за да защити зоната, което е причината за нарастващата скованост.

Подуване и чувствителност.

Тези симптоми често означават, че вашето нараняване от прекомерна употреба е напреднало, което прави посещението при нас по-важно от всякога.

Болка без пряко нараняване.

Друга улика, че може да развиватетова състояние, е липсата на директна травма или увреждане.

Ако болката ви е постепенна, както описахме по-горе, и не е имало нито един провокиращ инцидент има голяма вероятност дискомфорта да е причинен от претоварване.

Всеки може да развие това състояние, но вероятността е по-голяма, когато остареете и съединителната ви тъкан стане по-слаба.

На другия край на спектъра са деца, които все още се развиват.

Наранявания от прекомерно натоварване могат да възникнат в пластините за растеж на детето, което изисква незабавно внимание, за да може детето ви да продължи да се развива без никакви усложнения и проблеми.