Когато говорим за масажи, те винаги са в комбинация с масажното масло, което затопля тялото. Сухите масажи помагат в кръвообращението и заздравяване на мускулите. Маслото от лист на канела се препоръчва най-много през зимата, тъй като има затоплящи свойства.

Предлагаме ви да използвате още няколко опции:

– Терапия с вулканични камъни: Масажистът поставя загрети камъни върху определени части на тялото. Топлината, която се генерира от камъка работи добре за тялото и е особено много ефективна през зимата.

– Традиционен тайландски масаж: Това е сух масаж, който включва разтягане на части от тялото, което подобрява циркулацията на кръвта.

– Шиацу: Това е друг сух масаж, който се фокусира само върху освобождаването на мускулното напрежение, което в крайна сметка дава дълбока релаксация. Това е японска техника, която включва работа мърху гърба на тялото с налягане.

– Традиционен Балийски: Масажът е на базата на масло за масаж – комбинация от акупресура, рефлексология, стречинг и ароматерапия. Той ви помага през зимата чрез стимулиране на кръвообращението. Служи за лечение на болки в ставите.

Телесните масажи са добри след тренировка!

Масажите за тяло са важна част от фитнес програмата. Те имат физиологични ползи и са чудесен начин да се поглезите след тежки тренировки.

Ползи за здравето от масаж:

– Увеличава притока на кръв към мускулите и тъканите;

– Дава топлина в тялото;

– Намалява сковаността и болезнеността;

– Релаксира целия организъм;

– Стимулира лимфната система на организма;

– Подобрява циркулацията на кръвта;

– Редуцира болката и умората.