5 ползи от лечебния масаж

Лечебният масаж може да има множество ползи за физическото и психическото благополучие на човека.

Ето пет от тях:

  1. Релаксация и намаляване на стреса: Лечебният масаж помага да се намали напрежението и стресът в тялото. През този процес се освобождават ендорфини – хормони на щастието, които допринасят за по-добро настроение и усещане за релаксация.
  2. Улесняване на болката и облекчаване на мускулното напрежение: Лечебният масаж може да помогне при облекчаването на болката в различни части на тялото, включително гърба, вратната област, мускулите и ставите. През масажа се подобрява кръвообращението, което допринася за по-добро заздравяване и възстановяване на увредените тъкани.
  3. Подобряване на гъвкавостта и движението: Лечебният масаж помага да се подобри гъвкавостта на мускулите и ставите, като се разтягат и разресват. Това може да води до по-лесно извършване на движенията и по-добра обща подвижност на тялото.
  4. Подобряване на циркулацията: Масажът стимулира кръвообращението, като помага на кръвта да достигне до мускулите и органите по-ефективно. Това допринася за по-добро снабдяване с хранителни вещества и кислород на тъканите и по-бързо премахване на отпадъчни вещества.
  5. Подобряване на психическото благополучие: Лечебният масаж може да помогне за намаляване на симптомите на депресия и тревожност, като подобрява настроението и усещането за благополучие. Той може да допринесе за по-добър сън, повишена концентрация и по-добро психическо състояние.