Лошото кръвообращение може да е причината много хора да се чувстват постоянно уморени.

Когато сте уморени, не изглежда много привлекателно.

 Животът е омагьосан и не постигате много нито на работното си място,също така и в личния си живот.

Най-лошото е, че нямате сили да промените ситуацията.

Вие сте един от милионите, които винаги постоянно се чувстват уморени?

Чувствате ли, че никога не можете да наваксате  съня си или енергийните Ви резерви са били постоянно изчерпани?

Чудите ли се дали някога ще се върнете отново в нормалното си себе си?

Не си сам.Всъщност умората е една от най-често срещаните оплаквания, които карат до лекарски кабинети.

Ако сте като повечето хора, вероятно смятате, че умората ви е резултат от забързания начин на живот, но какво, ако не е така?

Ами ако умората ви е симптом на нещо по-сериозно от всекидневния хаос на живота?

Може би сте един от милионите мъже, които страдат от лошо кръвообращение .

По дефиниция, умората е нещо повече от просто сънливост.

Умората е постоянното усещане за умора или летаргия и често е съпътствано от умора и липса на енергия.

Нормална умора се случва на всички нас, понякога, когато сме болни от простудни заболявания или грип, работим дълги часове в офиса или след тежко упражнение.

Възможно е също така да имате нормална умора, когато имате необяснен стрес и липсата на упражнения се смята за основната причина за рязко увеличаване на дегенеративните състояния, причинени от лошо кръвообращение. могат да бъдат обърнати с подходящо количество почивка и обикновено не продължават повече от няколко дни.

Понякога хроничната умора може да е признак на по-дълбоки проблеми. За спортистите често това е знак за прекаляване с трениръчния процес.

За други това може да е признак на депресия или други медицински проблеми.

Ако това е продължаващ проблем, бихме препоръчал да бъдете проверени, само за всеки случай.

Умората с продължителност по-дълга от 2 седмици се определя като абнормна и трябва да бъде оценена от специалис.

Умората е знак, че нещо не функционира правилно в тялото ви и трябва да бъде адресирано незабавно.

Недостатъчно кръвотечение в кръвта, наблюдавано предимно при мъже на средна възраст и при пациенти с хипертония, диабет или артериосклероза.

 Вече се наблюдава все по- здравихора, и това е сериозна загриженост.

Проблем с циркулацията на кръвта се отнася до ограничения кръвен поток в тялото, особено в периферните области като ръцете, краката.

Гладкостта на кръвния поток е от решаващо значение за здравословното съществуване, тъй като кръвта носи кислород и хранителни вещества към всяка клетка в тялото.

Много хора подценяват появата на тези нарушени циркулационни симптоми. Симптомите на проблема с циркулацията на кръвта не се развиват през нощта.

Те започват в много лека форма и постоянно се влошават с течение на времето.

Когато вашите основни органи не получават адекватен кислород и хранене и ако не се лекуват, това може да доведе до безброй хронични състояния, вариращи от варикозни вени до увреждане на бъбреците към сърдечно-съдово заболяване , инсулт и рак, които могат да претендират за живота ви!

Тези, които страдат от заболяването, също често изпитват симптоми като еректилна дисфункция , често уриниране, студени крайници, болка в долната част на гърба , скованост и слабост в ръцете и краката, болка или спазми в краката и тазобедрената става.

 Други симптоми на лошо кръвообращение, преобладаващо при мъжете, включват болка в гърдите, нарушена или неравномерна реч, бавно възстановяване от болки и умора, бавно зарастващи рани или рани.

Пренебрегването на тези признаци и симптоми може да доведе до сериозни здравни състояния, включително загуба на крайници, инфаркт и инсулт .

Лошите проблеми с кръвообращението не се извършват през нощта и обикновено са резултат от години на лошо здраве.

Важно е да запомните, че лошото кръвообращение обикновено е резултат от определени навици на начина на живот, които оказват неблагоприятно въздействие върху здравето ни.

В допълнение към лошите навици на начина на живот фактори като лоша диета и липса на ежедневна физическа активност , възстановяване и масаж, причиняват мастни натрупвания върху артериалните стени.

Тези мастни депозити, когато се втвърдяват за определен период от време, стават плаки, които създават препятствия за гладкия поток на кръвта, който стига до сърцето.

Формирането на плаки отнема много време, за да се развие и следователно лошите проблеми с кръвообращението обикновено се наблюдават сред възрастните, а не засягат децата.

Нездравите хранителни навици също допринасят за натрупването на лош холестерол, което създава аномалия в гладкия поток на кръвта.

Тъй като кръвообращението се осъществява в цялото тяло, нарушенията на кръвоносната система обикновено се проявяват по много начини.

Разбира се, това ще ви накара да се чудите как да увеличите кръвообращението.

Основните промени, които трябва да направите, са във вашата диета и начин на живот.

Първите основни неща са да не пушите и да получите достатъчно упражнения, които ще обучат тялото ви да използва кръвта по-ефективно.

По този начин, дори и при намален поток на кръв, тялото ви трябва да се справи, ако проблемът не е прекалено тежък.

Яжте балансирана диета, която включва разнообразие от въглехидрати, протеини и мазнини, с акцент върху зеленчуци, пълнозърнести храни и здравословни масла.

Приемането на ежедневен мултивитамин ще гарантира, че получавате витамините и минералите, от които се нуждаете, но като добавите допълнителни количества отделни хранителни вещества, няма да ви дават повече енергия.

Консумирането на определени видове храни в определени количества може да помогне за предотвратяване на умората.

Тъй като различните видове храни се превръщат в енергия с различни темпове, някои

– като бонбони и други прости захари

– могат да ви дадат бърз лифт, докато други

– като пълнозърнести храни и здравословни ненаситени мазнини

– осигуряват резервите, от които се нуждаете се стремим през целия ден.

Когато енергията е проблем, по-добре е да ядете малки хранения и на всеки няколко часа, отколкото три големи хранения на ден.

Този подход може да намали възприемането на умората, защото вашият мозък, който има много малко собствени енергийни запаси, се нуждае от постоянно снабдяване.