Лимфодренажът е процедура, която подобрява лимфоотока в организма и спомага за отвеждането на излишната течност, която се задържа поради редица фактори.

Намалява отоците и подпухването вследствие на задържането на течности и хроничната умора подпомага детоксикацията, засилва имунната защита.

Благоприятно се съчетава и с други видове терапевтични процедури, в зависимост от оплакванията и професионалната преценка на физиотерапевта.

Счита се за превенция срещу редица заболявания, подобрява още и кръвообръщението и притежава

антицелулитно действие.

В нашия център, ние използваме ботушите на Recoverypump.

Защо го използваме и какво представлява самата процедура?

На първо място циклите са много бързи и съвършено се доближават до биологичното движение на лимфата в тялото. Ритмичното редуване на компресия и декомпресия от уреда подпомага увеличаването на лимфната течност и капилярите им се разтягат . Именно това позволява бързото разграждане на отпадните продукти, с което се избягва нежеланите реакции в тялото ни. След него ефекта е видим, като обезболява, намалява задържането на течност и отпуска мускулатурата.

Лимфен дренаж на цяло тяло се изразява в употребата на бутушите върху  долни и горни крайници- 2 чифта ботуши- един за ръцете и един за краката.

Противопоказания: онкологични и сърдечносъдови заболявания, тромбофлебит, болести на щитовидната жлеза, при увеличени лимфни възли, кожни инфекции, разширени вени и др.