Защо се нуждаете от този масаж?

Класическият масаж представлява съвкупност от различни техники, чрез които клиента има възможността да постигне желания тонизиран и балансиран ефект на цялото тяло. Самият масаж представлява по-дълбоко тъканен натиск с плавни движения, чрез които тялото достига до собствения си максимум на релаксация.

Основното въздействие, което оказва правилната техника върху тялото е подобряването на кръвообръщението, което подпомага функцията на сърдечно съдовата система. Също така упражнява действие и на лимфата в тялото, чрез което имунитета се повишава и защитава организмът от различни вируси и болести. Забързва темповете на обмен в тялото, което осигурява по-бързото елиминиране на отпадните вещества, намалява стреса и умората на мускулите, а също емоционално и психически. Метаболитните процеси в тялото се забързват, чрез което трофиката в мускулите, ставите и костите се повишава значително. Функционалното състояние на ЦНС се повлиява оптимално, което допринася за по-добра работоспособност, концентрация, мисловна дейност и памет. Самите масажни похвати допринася и за регенерацията на кожните клетки, като подобрява общото й състояние.

Добър ефект допълват и маслата, които се ползват по време на процедурата. Чистият букет от билки, подхранва горният слой на епидермиса и благодарение на изпарителната си способност, етеричните съединения оказват допълнително влияние върху дихателната и сетивната система. При редовното прилагане на класическият масаж достигаме до нужния ни за времето в което живеем по здравословен и оптимален начин на живот без болка и прием на медикаменти.

Не се препоръчва при Високо кръвно, Венозна тромбоза(разширени вени) възпалителни процеси, Онкологични заболявания, изскустени стави, пейсмейкър, венерически болести, при жените 2-3 месеца след раждане или аборт, гнойни и гъбични заболявания на кожата, псориазис и екземи.