Какви са противопоказанията за Масаж ?

Почти във всеки голям търговски център и в много офиси можете да видите масажните столове, а вече и в повечето магазини се продават от малките устройства, които ви позволяват по всяко време на деня, когато се чувствате неразположени или изпитвате болка да го използвате.

Днес фабриките изобретяват масажни уреди, достатъчно малки, за да могат да се поберат дори в дамска чанта.

И въпреки това, те не са противопоказни за здрав човек. Именно заради това е важно,  да се използват внимателно и всеки да се вслушва в собствените си чувства, а в случай на дискомфорт процедурата да се прекрати.

Това важи особено за зоната на врата, чийто масаж, може да доведе до остра реакция на тялото, която се представя от повишаване на болките и сковаността, завиване на свят, повишаване или понижаване на кръвното налягане.

Използвайки такива саморъчни уреди за масаж, е необходимо да имаме поне малка представа за това къде не е удачно да поставяме уреда и в какви случаи е по-добре да не го използваме и да се насочим към терапевт.

Що се отнася до терапевтичния масаж, той трябва да се извършва само от професионалист с познание, тъй като в някой възпалителни процеси на тялото, дори и мануалната терапия е противопоказна.

При състояния на : грип, остри респираторни вирусни инфекции, при повишена температура, остри възпалителни болки, които не отминават, при пациенти, който са диагностицирани с хронична исхемична болест на сърцето в стадия не декомпенсация, когато човек приема голям брой лекарства за Сърдечно съдовата систем, при пациенти след химиотерапия.

Мануалната терапия, за разлика от масажните уреди има много повече ползи и плюсове.

Ето, защо повечето специалисти препоръчват два три пъти годишно да се правят сесии, които включват по 10-15 процедури, които да се посещават всеки ден или през ден.

По-този начин се въздейства на естествените депа в човешкото тяло, подобрява се циркулацията,  което тренира сърдечният мускул.

По време на процедурата се задейства и хормоналната секреция, която подобрява качеството на системите, повишава Имунитет, тонизира тялото, умората значително се редуцира и действа на психиката релаксиращо.