Доброто хранене е свързано с доброто здраве, както и с превенцията и лечението на много състояния. Получаването на препоръчителните количества витамини всеки ден е важна част от храненето, а витамините от група В са от съществено значение за превантивната грижа. Съдържащи се в изобилие в зеленчуци, пълнозърнести или обогатени зърна, млечни продукти и меса, витамините от група В спомагат за насърчаване на метаболизмът и също така са свързани с намален риск от инсулт.

Индикатори за дефицит на тази група витамини:

1. Анемия

2. депресия

3. Трудно поддържане на баланс

4. Умора

5. Чревни проблеми

6. Смущения в настроението

7. Мускулна слабост

8. Изтръпване и изтръпване на ръцете и краката

9. Слаба памет

Кои храни съдържат витамини от В ?

Някои храни съдържат няколко витамина B и човек се нуждае от разнообразна диета, за да консумира всичките осем. Хората могат да получат всички витамини от група В, от които се нуждаят, чрез всеядни, вегетариански или вегански диети. Въпреки това животинските продукти са основен източник на витамини от група В. Така че хората, които следват диети, трябва да предприемат мерки, за да гарантират, че получават достатъчно от всеки витамин от различни хранителни източници. Някои от най-добрите хранителни източници на витамин В включват:

1. говеждо месо

2. свинско месо

3. риба

4. авокадо

5. листни зеленчуци

6. ядки

7. бобови растения

8. зърна

9. мляко

10. сирене

11. кисело мляко

12. обогатени и обогатени хлябове и зърнени храни

13. гъби

Когато е възможно, човек трябва да се опита да получи достатъчно витамини от група В, като яде разнообразни здравословни храни като подход от първа линия. Някои хора обаче се възползват от приемането на добавка B-комплекс.