Според проучване повече от 95 % от хората имат некоректно позициониран таз от самото раждане.

Това означава, че едната сакроилиачна (хълбочна) кост е позиционирана по-високо от другата, което дърпа съответния крак нагоре и той е по-къс от другия. Това води до намалено кръвоснабдяване в тази зона и нейното неправилно функциониране.

По-дългият крак поема значително по-голяма част от тежестта на тялото и много често костите в тазобедрената става се набиват.

Така тазобедрената става бавно се измества напред, за да компенсира разликата в двата крака.

Постепенно разминаванията се намаляват и дори по-дългият крак става по-къс, но линията която минава през хълбочната кост не е хоризонтална, както трябва да е.

Гръбнака започва да се накланя към страната на по-късия крак, а тялото да пренася тежестта към другата.

Гръбначният стълб се огъва и формира подутина от едната страна, което е началото на сколиоза.

Подутината се увеличава поради тежестта на тялото. Ако това не се третира, може да се стигне до редица  усложнения, като изместване на междупрешленните дискове, притискане на нерви, неправилно функциониране на вътрешните органи, болки в коленете.

Изместванията в гръбначния стълб продължават и това води до дегенеративни изменения.

Мускулите и сухожилията около гръбнака се спазмират и с времето това води до необратими изменения и изкривявания, които засягат негативно цялото тяло и всички системи в него.

Правилната позиция на таза е базата за правилна стойка и здраво тяло, категорични са специалистите .

Наместването на таза изисква време.  Юмейхо не е еднократна терапия, а процес.

В комбинация с други практики като йога например, юмейхо се превръща в мощен инструмент за трансформация, не само на физическо, но и на енергийно ниво.

Проучване направено през 1990 г. от АРТ център сочи, че неправилната позиция на таза на бъдещите майки провокира същата абнормалност и при децата им. Затова корекцията на таза на бъдещите майки, както и ранното наместване на децата е жизнено важно за здравето им.

Юмейхо също е чудесен метод за премахване на гръбначните болки  по време на бременността и стимулиране на кръвоснабдяването в таза, което е жизненоважно за плода.

Юмейхо коригира тазови и гръбначни изкривявания, облекчава и премахва болки в гръбначния стълб, коленете и врата, поправя стойката на тялото и възвръща неговата симетрия, а също така одобрява кръвоснабдяването в гръбначния стълб и таза.

Юмейхо означава „увеличаване жизнените сили на организма чрез завръщане към природата“.

Това е универсална лечебна методика, съчетание от китайската шаолинска терапия дзен ти фа и методи от японската на- родна медицина.

Дава отлични резултати при храносмилателни проблеми, гастрит, колит, болки в гърба и кръста, лумбаго, дископатия, преумора, нервност, безсъние, главоболие, гинекологични проблеми и др.

Юмейхо е възраждане на древните оздравителни методи, използвани от монасите в Шаолин.

Това е уникална и автентична комбинация, притежаваща предимствата на различни видове масаж.

Юмейхо е система от сто основни похвата, които обхващат цялото тяло.

Подходяща е за всеки и е чудесна възстановителна и поддържаща практика.

Без проблеми може да се съчетава и с други методи. Юмейхо цели да премахва причината за проблема, а не да се справя със симптомите.